دوقوس ماهي از غذاهاي سنتي بوشهر و بندر ديلم است و با بهترين نوع از ماهيان جنوبي تهيه ميشود.
دوقوس ماهي مانند قليه ماهي، طرفداران بسياري دارد. انتخاب نوع ماهي براي پخت اين غذا براساس سليقه و ذائقه افراد متفاوت است و بوشهريها اين غذا را معمولا با ماهي حلواي سفيد كه از بهترين و سالمترين ماهي جنوب است، طبخ ميكنند. اين غذا را ميتوان با ماهي بدون استخوان و به خصوص فيله ماهي شير نيز تهيه كرد. بخش آشپزي مجله دلتا با طرز تهيه دوقوس ماهي بوشهري به روز شده است. تا انتهاي مطلب با ما همراه باشيد.
مواد لازم
- ماهي حلوا ۱ عدد
- زعفران ۴ قاشق سوپ خوري
- سير متوسط ۳ حبه
- آرد به ميزان لازم
- پياز متوسط ۱ عدد
- رب گوجه فرنگي ۱ قاشق غذاخوري
- آب جوش ۱ ليوان
- پودر ليمو عماني ۱ قاشق غذاخوري
- روغن مايع به ميزان لازم
- نمك به ميزان لازم
- زردچوبه به ميزان لازم
- فلفل قرمز به ميزان لازم
طرز پخت دوقوس ماهي
- دو حبه سير را له كرده و با زعفران دم كرده و كمي نمك در يك ظرف مخلوط كنيد.
- ماهي را به اندازه دلخواه قطعه قطعه كنيد و به مدت ۲ ساعت در مخلوط سير و زعفران بخوابانيد تا مزهدار شود.
- در يك ظرف مناسب آرد، پودر ليمو عماني و ادويههاي نمك، زردچوبه و فلفل قرمز را بريزيد و اين مواد را كاملا مخلوط كنيد.
- پس از طعمدار شدن ماهيها، قطعات ماهي را در مخلوط آرد و ادويه قرار دهيد و خوب بغلتانيد تا ماهيها مزهدار شوند.
- ماهيها را در داخل روغن داغ سرخ كنيد.
- حبه سير باقي مانده و پياز را رنده كنيد و بعد از سرخ شدن كامل ماهيها و خارج كردن آن از تابه، سير و پياز را داخل تابه كمي تفت دهيد.
- رب گوجه فرنگي و كمي زردچوبه را به تابه اضافه كنيد و با سير و پياز تفت دهيد.
- آب جوش را داخل تابه بريزيد و با مواد داخل آن خوب مخلوط كنيد. سپس ماهي را اضافه كنيد تا با سس مخلوط شود و جا بيفتد. پس از حدود ۱۰ دقيقه دوقوس ماهي آماده است.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با روش طبخ انواع غذا با ماهي “طرز تهيه سبزي پلو با ماهي شب عيد” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
طرز تهيه مرغ بريان به سبك سرآشپزهاي حرفهاي
نان شيرمال زنجبيل و دارچين
طرز تهيه نان باگت خانگي
طرز تهيه شيريني كشمشي
طرز تهيه نان شيرين صبحانه
براي مشاهده مطالب بيشتر از مجله آشپزي دلتا ديدن نماييد
بازدید: